

NEW STUDENT ORIENTATION August 28 - 29, 2021

Welcome to AUC School of Medicine! We are excited to welcome you to our New Student Orientation on August 28 - 29, 2021, and look forward to helping you transition successfully to the AUC community.

NEW STUDENT ORIENTATION SCHEDULE

Saturday, August 28, 2021 (Orientation Day 1) 9:00 am AST Auditorium Building 2				
9:00 am 15 min	Orientation	Assistant Dean of Student Affairs, Dr. Scott Rinker		
9:15 am 30 min	Dean's Welcome Message	Senior Associate Dean, Dr. Pedro Delgado		
9:45 am 20 min	Academic Orientation	Associate Dean for Academic Affairs, Dr. Mary Lucero		
10:10 am 60 min	Information Technology Learn about the technology tools, applications, and resources used at AUC. IT Staff will be on hand to assist with any technology problems, and to ensure you have access to vital resources such as your AUC email, the My AUCMED portal, and Canvas	IT Manager, Cathy Vollmer Education Technology Lead, Annee Blaum		
11:10 pm 20 min	AUC Curriculum and Introduction to First Semester	Dr. Mike Michel, Associate Dean of Curriculum, Molecules to Medicine Module Directors, Dr. David Rodda and Dr. Teri Boese		
12:10 pm				
Lunch Break				
Pick up your Nagico Insurance card				
1:00 pm 30 min	Student Care Advisors	Maurice Brown, Angela Cuba, and Ted Davis Covering the Student Care Advisor		

program and the Moments that Matter

1:30 pm 20 min	Covid Mitigation Team	Jennifer Colello, Director, Covid-19 Mitigation Program Covid protocols and what to do when unwell.
1:50 pm 30 min	Non-Academic Policies	Assistant Dean of Student Affairs, Dr. Scott Rinker

2:30pm End of Day 1
Pick up Nagico card if you haven't done so.

Sunday, August 29, 2021 (Orientation Day 2) 11:00 am AST			
11:00 am 60 min	Lunch with Orientation Advisors	Orientation Advisors	
12:00 pm	Review of Day 1 questions for follow up	Assistant Dean of Student Affairs, Dr. Scott Rinker	
12:00 pm 30 min	Optimal Performance and Rate of Change	Assistant Dean of Assessment, Dr. Lance Miller	
12:30 pm 30 min	Student Wellness	Dr. Sherra' Watkins, Director of Student Wellness Counseling	
1:00 pm 60 min	Student Government Association	SGA - Introduction and Comment on Student Clubs, Orgs, and Specialty Interest Groups	
2:00 pm 20 min	Community Engagement	Assistant Dean of Community Engagement, Dr. Natalie Humphrey	
2:20 pm 20 min	Student Judiciary Committee	SJC - Ethics, Professionalism and Non-Academic Policies Assistant Dean of Student Affairs, Dr. Scott Rinker	
2:40 pm 45 min	Safety and Security	Gerard Lake, Manager of Office of Safety and Security	
3:30 pm			

3:30 pm

Day 2 Orientation Ends